Janne Laine s.1970

Asuu ja työskentelee Tampereella. Opiskeli Tampereen taiteen ja viestinnän oppilaitoksessa 1992­-1995. Teoksia on useissa julkisissa kokoelmissa mm. Amos Andersonin taidemuseo, Eduskunnan kokoelma, EMMA – Espoon modernin taiteen museo; Finlandia kokoelma, Helsingin kaupungin taidemuseo, Nykytaiteen museo Kiasma, Oulun taidemuseo sekä Paulon ja Wihurin säätiöt. Tehnyt yhteistöitä Akateemikko Outi Heiskasen kanssa vuodesta 2003.

Janne Laine on mieltynyt vanhaan heliogravyyritekniikkaan. Tällä tekniikalla hän on huomannut voivansa yhdistää luontevasti valokuvauksen ja taidegrafiikan hyvät puolet. Sumuiset maisemat, vesiputoukset ja rappeutuneiden puutarhojen valo- ja varjoelämykset ovat Laineelle sarjallisten kuvakertomusten abstraktia pohjamateriaalia.

Janne Laine, In the Half Light IV, 2009 Heliogravyyri ja akvatinta

Outi Heiskanen s.1937

Heiskanen tunnetaan pienikokoisista ihmisiä ja taruolentoja kuvaavista metalligrafiikan töistä. Heiskasen töissä on usein mystinen satumaailman tunnelma. Hän yhdistää samaan työhön usein akvatintaa ja etsausta tai kuivaneulaa ja käyttää harvoja värejä. Näyttelyihinsä hän on koonnut töistään kollaaseja, installaatioita ja veistoksia, nukkeja sekä muuta materiaalia. Hän on metalligrafiikan ohella tuottanut myös filmejä, valokuvia ja performansseja.

Heiskanen on opiskellut Taideteollisessa oppilaitoksessa ja Suomen Taideakatemian koulussa.

Outi Heiskanen, Ikuinen nuoruus, 2007 Etsaus, akvatinta