Kulmikas lankakerä

Talo koostuu kahdesta rinnakkaisesta tilasta. Katsoja pääsee talon avoimempaan käytävämäiseen tilaan, josta kapean ikkuna-aukon läpi pääsee kurkistamaan suljettuu huoneeseen. Aukko on muotoiltu niin, että kaikenkokoisten on helpoo kurkistella huoneeseen.

Kulmikas lankakerä-talon suunnittelija Janika Juvela (ent.Raina)

Pihalla

Pihalla-talo hämmentää katsojan. Katon muoto kysyy katsojalta: näinkö oikein? Läpikuljettava teos kutsuu tarkastelemaan itseään lähempää aueten sisältä lopulta näyttelytilaksi.

Pihalla-talon suunnittelijat Ilari Viljanen ja Tuomas Helin

Pilke

Pilke –teoksen keskeisinä lähtökohtina ovat talon muunneltavuus ja taiteen monipuolinen esilletuonti. Rakennuksen muotokieli on vahvaa, muttei taideteosten luonnetta sanelevaa.

Pilke-talon suunnittelija Sanna Liuksiala ja Mitra Hernejärvi

Pivot

Pivot koostuu veistoksellisista kappaleista, jotka paljastavat koko ajan enemmän ja enemmän niitä lähestyessä. Lopuksi katsoja voi kulkea taiteen keskellä kahden moduulin läpi ja kokea olevansa osa taideteosta.

Pivot-talon suunnittelijat Anna Heikkilä ja Milla Rusanen

Sus Scrofa Domestica

Talon lähtökohtana on sarjallisuus ja läpinäkyvyys. Teos koostuu kolmesta rautakehästä ja kehien avonaiset sivut suojataan pleksillä, jolloin taiteen ja rouhean ulkokuoren välille syntyy jännittävä vuoropuhelu.

Sus Scrofa Domestica-talon suunnittelija Johanna Anttila ja Jani Hakanen